Elérhetőség

Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóház
4400 Nyíregyháza, Szent István utca 21.
E-mail: csodavarfc@downegyesulet.hu
Tel: +3670/630-4868
Nyitva tartás: Minden nap 10:00 – 18:00. VASÁRNAP is várunk Téged! :)

Térkép

Nagyobb térképre váltás

Nézz meg kívülről, éld meg belülről! Gyere be és játssz önfeledten :) !

166608_g

 

33 comments

Skip to comment form

 1. Kaplonyiné Oláh Rita

  Sziasztok,

  A modern tánc érdekelne.

  Köszönöm,
  Rita

  1. vekata

   Kedves Rita! A modern tánc foglalkozás időpontjának egyeztetése még folyamatban van. Nektek melyik időpontban felelne meg: kedd 17.00; csütörtök 17.15; péntek 16.30, péntek 17:15 vagy szombat délelőtt? Köszönettel: az oldal szerkesztője

 2. Vass Anita

  Sziasztok,

  TSZMT-re szeretném vinni a kisfiam, aki most 3,5 éves. Be kell jelentkeznünk előtte, egyáltalán mikor jöhet szóba az első foglalkozás?
  Minden információ érdekel.
  köszönöm
  V.Anita

  1. vekata

   Kedves Anita! Köszönjük érdeklődésed! A TSMT-re be kell jelentkezni telefonon (+3670/6304868), és akár már jövőhéten sor kerülhet az első foglalkozásra, amelynek időpontja 16:00 – 18:00 között szokott lenni. A foglalkozás ára alkalmanként 3000 Ft. A foglalkozás 1,5-3,5 éves óvodába készülő kisgyermekeknek nyújt lehetőséget a mozgásra. A gyakorlatok nem egyszerűen a gyermek mozgáskoordinációját fejlesztik, hanem “okosítanak”. A célzott feladatok által a gyermek mozgása ügyesebbé, magabiztosabbá válik; ezzel egyidejűleg fejlődik a gondolkodása. A tervezett szenzomotoros tréninget vezető terapeuta a gyermekek életkori sajátosságaihoz és tudásszintjéhez tervezi és fokozatosan nehezedő rendszerben építi fel a mozgásokat, miközben ügyel arra, hogy a sokféle és változatos eszközzel a gyermek számára érdekes és színes maradjanak a feladatokat. A foglalkozásokat tartja Varga Nóra, gyógypedagógus, TSMT terapeuta. Várjuk jelentkezésed, köszönettel: az oldal szerkesztője

 3. G. Vivien

  Kedves Csodavár!

  Nekem egy 19 hónapos kisfiam van. Koraszülött volt, 32. hétre született. Sajnos még nem akar beszélni. Olyan képességfejlesztő foglalkozás érdekelne, ami a beszédkészséget fejleszti. Van-e Önöknél kimondottan ilyen foglalkozás? Vagy mit tudnának ajánlani?

  Előre is köszönöm az információkat!
  G. Vivien

  1. vekata

   Kedves Vivien! Logopédia foglalkozás van a csodavárban, de a gyerkőc korára tekintettel ezt még nem javasoljuk. Javaslatunk, hogy Tanácsadásra jöjjenek el a kicsivel, ahol gyógypedagógus szakember ad tanácsot, hogy mire van szüksége a gyermeknek. Tanácsadásra bejelentkezni a +3670/6304868-as telefonszámon lehet, Ági szívesen segít! Üdvözlettel: az oldal szerkesztője

 4. Ágnes

  Szia.Ágnes vagyok.Érdeklődnék a beszéd beinditó felől,mikor indul legközelebb?köszi

  1. vekata

   Kedves Ágnes!
   Beszédindító vagy fejlesztő foglalkozásunk/terápiánk több időpontban is működik egyéni és csoportos változatban is. Kérünk, írd meg pontosan, mi a probléma és milyen korú gyermekről van szó a csodavarfc@downegyesulet.hu címre, vagy hívd a +3670/6304868-s számot. Amennyiben lehetőséged van bejönni hozzánk, szívesen segítünk személyesen is hétfőtől-péntekig 10 és 18 óra között. Címünk: Szent István u. 21.
   Üdvözlettel: Csodavár

 5. ica

  kedves csodavár!
  érdeklődnék,hogy a kisfiam most lesz 3éves nem szobatiszta és nem nagyon akar beszélni és a doktornénink arra gyanakodik hogy autista a gyerek s fejleszteni kellene.van e ilyen lehetőség a csodavárban.
  előre is köszönöm az információkat

  1. vekata

   Kedves Szülő,

   köszönjük bizalmát, hogy problémájával, kérdésével hozzánk fordult.
   A leírtak alapján javasolnám, hogy egy állapotfelmérésre jöjjenek el hozzánk, ahol megismerkednénk a kisfiúval, és szakember szemével mérnénk fel a problémát. Erre a vizsgálatra a 70/630-4868-as telefonszámon lehet időpontot egyeztetni, röviden vázolva a helyzetet. Amennyiben tényleges elmaradást tapasztalunk ill. gyanú merül fel konkrét sérülésre, segítünk Önöknek a megfelelő terápiás foglalkozások, fejlesztések elérésében.

   Üdvözlettel: Csodavár

 6. Rádi Lászlóné

  Üdvözlöm Önöket! Csodálom a munkájukat, és szeretném támogatni az adóm 1%-al, de kellene hozzá a számlaszámuk, amit a honlapon nem találtam meg! Köszönettel: Rádiné Kati

  1. vekata

   Kedves Rádiné Kati! Köszönjük szépen :). A Csodavár Korai Fejlesztő Centrum fenntartója a Down Egyesület, melynek adószámát és bankszámlaszámát is megtalálja itt a weboldalon a jobb oldali sávban. Az egyesületen keresztül (adószám: 18801370-1-15) tudjuk fogadni az 1% felajánlásokat. Nagyon köszönjük, kívánunk további minden jót! Üdvözlettel: Csodavár

 7. mária

  Üdvözlöm önnöket!! 2 kérdésem lenne!! Az első: van egy 6 dik éves kisfiam sajnos még esténként beoisil, nem tudom rávezetni, hogy ismerje a szineket, meg 10 percre sem bir megülni. Àteset egy nagyobb műtéten 1 éves korában csontvelőtranszplantáción de abbol szépen felépült ovodába jár! A 2dik kérdésem: van egy 10 éves gyerekem is és ő ugy látom hogy nehezen beszél ésolyan nehezen ért meg dolgokat! Nem tudom , hogy tudnának e nekem foglalkozást adni nekik? Ha igen akkor menyibe kerülnének a foglalkozások! !

  1. Kedves Szülő!

   A kérdésében megfogalmazott aggodalmai jogosnak tűnnek, azonban ahhoz kevés információt nyújt, hogy konkrét javaslatot tegyünk. Ajánlanám, hogy kérjen a Csodavártól a 70/630-4868-as telefonszámon egy Állapot/Képességfelmérésre a nagyobbik gyermeknek és egy Tanácsadásra a kisebbiknek egy időpontot. A szakembereink a gyerekeket megvizsgálva, Önt kikérdezve egyénre szabott javaslatot fognak tenni, amennyiben ténylegesen beavatkozásra ill. segítségre van szükség. A vizsgálatok és minden foglalkozás, szolgáltatás rövid leírását ill. árait a honlapunkon (www.csodavarfc.hu) megtalálja.
   Bármilyen kérdése, kérése felmerül, forduljon hozzánk bizalommal.

   Üdvözlettel:

   Csodavár

 8. Enikő

  Tisztelt Csodavár!

  Van egy 4 éves kislányom, aki , már 1,5 éve dadog/akadozva beszél. Hol erősen, hol alig észrevehetően. nagyon zárkózott, visszahúzódó. Otthon teljesen vidám, beszédes. Óvodában jelezték, hogy kommunikációban nagyon el van maradva a többiektől. Jártunk pszichológushoz is a nevelési tanácsadóba, ott azt mondták “egyszerűen” félénk. Önök tudnak segíteni a kommunikációban, dadogásterápia van Önöknél?

  Válaszukat köszönöm!

  1. vekata

   Kedves Szülő!
   Köszönjük megkeresését, igyekszünk a problémájukban segíteni.
   Intézményünkben mind logopédiai fejlesztés, mind pszichológiai tanácsadás van. Azért ezt a kettőt emeltük ki, mert a leírt problémára nem egyértelmű, mire lenne szükség.
   Javasolnánk, hogy először kérjenek időpontot a központi számunkon
   (70/6304868) egy logopédiai vizsgálatra, ahol a szakember alaposan utánajár az okoknak és segít a megfelelő terápia megtalálásában.
   Amennyiben a dadogást nem logopédiai probléma okozza, továbbirányítjuk a kislányt intézményen belül ahhoz a szakemberhez, aki kompetens.
   Üdvözlettel: Csodavár

 9. vekata

  Kedves Szülő,

  telefonon kérjük, jelezzék, részvételi szándékukat, a gyermek korát és nevét megadva. Várjuk nagy szeretettel,
  Üdvözlettel: Csodavár :)

 10. Enikő

  Kedves Csodavár!

  12 és 15 hónapos babákat szeretnénk vinni a játszóházba. Érdeklődnék, hogy van-e lehetőség csak a játszóházat használni, tehát nem konkrét foglalkozáson résztvenni. Ha igen, akkor milyen időpontban? Akkor is, amikor az órarend szerint van valamilyen foglalkozás, vagy csak a köztes időben?

  Válaszukat előre is köszönöm!

  1. dora

   Kedves Szülő!

   Természetesen szeretettel várjuk a nyitvatartási időben (hétfőtől vasárnapig 10-18 óra között) bármikor. A foglalkozásaink külön termekben vannak, így a játszóház az odaérkező gyermekek számára zavartalanul használható.

   Reméljük jól fogják érezni magukat nálunk. Bármilyen kérdéssel forduljanak bizalommal a Csodacsapathoz:)

 11. Edina

  Kedves Csodavár!

  Kislányom 16 hónapos, 35 hétre született, Hypoton izomzatú, és a motoros fejlődése kissé lassabb.Nagyon a belső talpéllen áll, és a csípője, illetve háta gyengébb. Konduktív foglalkozásra járunk, és HRG tornát javasoltak. Érdeklődnék, hogy Önöknél van- e valamilyen fejlesztési mód, kislányom fejlesztésére, és milyen formában lehet a fejlesztéseket igénybe venni önöknél.

  Válaszukat köszönöm!

  1. dora

   Kedves Szülő,

   köszönjük megkeresését. A levelében említett problémára mindenképp javasolnánk, hogy kérjen időpontot tanácsadásra a 70/630-4868-as telefonszámon szomatopedagógusunkhoz.
   A találkozás során a szakember megvizsgálja a kislányt, és amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb terápiát jónak lát, javasolni fogja azt. Intézményünkben ezen kívül egyedülállóan van lehetőség Vojta terápiára, ami szintén alkalmas lehet a probléma kezelésére. Érdeklődjön erről is szomatopedagógus kollégánktól.
   A Csodavárban két módon juthat ellátáshoz: hivatalosan korai fejlesztés keretében, amit szintén a vizsgálatot végző szakember javasol, amennyiben erre lehetőséget lát, és önköltségesen.

   Várjuk szeretettel,
   Csodavár

 12. Szabóné Kocsis Krisztina

  Érdeklődni szeretnék, hogy a zenés gimnasztika mikor van? A leírásnál nem látok időpontot. Köszönöm a választ! Krisztina

  1. dora

   Kedves Krisztina!
   Köszönjük érdeklődését, azonban sajnálattal közöljük, hogy a zenés gimnasztika foglalkozásunk ettől a héttől megszűnt. Reméljük, hogy a jövőben újra indíthatjuk majd, ekkor már pontos adatokkal ismét felkerül a honlapunkra.
   Megértését köszönjük.
   Üdvözlettel,
   Csodavár

 13. Hajni

  15 hónapos kisfiam -nem tud egyedül állni ,segítség nélkül -de kítünően kúszik ,mászik ha fogom a kezét szépen jár -de egyedül nem lép mit tegyek:?

  1. dora

   Kedves Anyuka!

   Köszönjük bizalmát:) Kisfia mozgásfejlődése kissé megkésettnek tűnik a leírtak alapján. Nagyon jó, hogy használja a járást megelőző helyváltoztató mozgásformákat, erre minden gyermeknek szüksége van. Amennyiben ő még egyedül ill. kapaszkodva nem áll fel és nem lépeget, nem ajánlott a kezét fogva segíteni a járását. Mivel éppen abban a korban van, amikor a gyerekek első lépéseiket általában megteszik, ez bármikor eljöhet. De a biztonság kedvéért javasolt egy gyógytornász ill. mozgásfejlesztő szakember véleményét kikérni.
   Amennyiben egy tanácsadásra szívesen eljönne, ahol szakember vizsgálná meg a kisfiát és szükség esetén speciális javaslattal él, keresse bizalommal kollégánkat időpont egyeztetés céljából a 70/630-4868-as telefonszámon.

 14. Ágnes

  Sziasztok, tudnátok nekem részletes infókat adni a júliusi lökéstáborról? Kiknek ajánlott? Miket fognak a gyerekek csinálni? Köszönettel! Ági

  1. dora

   Kedves Ági!
   Az alábbi telefonszámon részletes információval tud szolgálni kolléganőnk! Kérjük hívja, a +3670 630 4859-es telefonszámot. Köszönettel, CsodaCsapat

 15. N.R. Anita

  Szeretném megkérdezni, hogy a zene- bona bölcsis korúak foglalkoztató programjára péntekenként be kell-e külön jelentkezni, ill. mennyibe kelül 1-1 foglakozás?
  Köszönettel: Anita

  1. dora

   Kedves Anita!
   Köszönjük, hogy érdeklődik Zene-Bona foglalkozásunk iránt. 2015 szeptemberétől előre láthatólag változni fog az órarendünk, ezt hamarosan közzé tesszük honlapunkon. A foglalkozások ára alkalmanként 1200 Forint, a bérlet 5000 Forintba kerül. Előre bejelentkezés szükséges. Ez ügyben, kérjük hívja a +3670 630 4868-as telefonszámunkat. Üdvözlettel, CsodaCsapat

 16. lucia

  Mi kulfoldon elunk, nem vagyunk magyar allampolgarok. De van egy 9 eves Down koros kisfiunk es szeretnenk tanacsokat kapni Onoktol hogy egyes dolgokat hogy csinaljunk vele. O meg nem szobatiszta, alig beszel.

  1. dora

   Kedves Szülők! Köszönjük bizalmukat és megkeresésüket. Egyesületünk szakmai tevékenységét a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum végzi. Az intézmény munkatársai szívesen állnak rendelkezésükre a gyermek fejlesztésével kapcsolatban. Ez ügyben keressék az intézményvezetőt: Pázmány Viktóriát a 70-6304868-as telefonszámon vagy a viktoria.pazmany@downegyesulet.hu címen. Üdvözlettel, Dankó Dóra

 17. Erzsebet Csenger

  Jo napot. Szeretnek erdeklodni , ha Onoknel vegeznek szenzomotoros vizsgalatot ? egy 5 eves kislanyom van ,akinek kb 2 honapja elvegeztek a vizsgalatot, de szeretnenk megismetelni. Szatmarnemetiben elunk, de sajnos nalunk a varosban nem tudok egy masodik helyrol ahol elvegeztethetnenk .

  1. dora

   Tisztelt Csenger Erzsébet!

   A Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban külön szenzomotoros felmérés nincs, viszont ajánljuk a komplex képességfelmérésünket, amit gyógypedagógus végez és teljes képességspektrumot vizsgál, beleértve a dominanciát, mozgást, beszédet, részképességeket, kognitív funkciókat, finommotorikát és szükség esetén javaslatot teszünk a fejlesztendő területekre. A vizsgálatot kiértékelve a szülők pedagógiai véleményt kapnak, mellyel tovább tudnak haladni a gyermek fejlesztését illetően. A képességfelmérésre előre egyeztetett időpontban lehet jönni. Ára 5000Ft.

   Amennyiben a fenti lehetőség felkeltette az érdeklődésüket, keressenek minket bizalommal a 36-70-630-4868 telefonszámon vagy keressen bennünket e-mailben.

   üdvözlettel:

   Pázmány Viktória
   Csodavár
   intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kérlek add meg az eredményt: *