«

»

okt 17

Iskolaérett lett a Csodavár Nyíregyházán – érkezik a kistestvér Budapesten

Idén hatodik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi, egyedülálló Csodavár Korai Fejlesztő Centrum. A központ egyszerre fejlesztő ház a Down-szindrómás és más fogyatékkal élő gyermekek számára, valamint élményt nyújt minden gyermeknek különleges játszóházi szolgáltatásaival.

A Down Egyesület által létesített intézmény az elmúlt hat év alatt nemcsak szakmailag, de emberileg is hatalmas támaszt jelentett a térség korai fejlesztésre szoruló apróságainak. Fennállása óta a több mint 1000 család gyermeke számára több mint 22.000 fejlesztő foglalkozással segítettek a szakemberek, akiknek szívügye a korai fejlesztés.

Hat évvel ezelőtt indult el Nyíregyházán a Csodavár Fejlesztő Centrum azért, hogy lehetőséget biztosítson, a régió addig szinte teljesen ellátatlan fogyatékossággal élő gyermekeinek a kora gyermekkori intervencióra. Az intézmény azóta mintaként szolgált további intézmények létrejöttének, létjogosultságához és módszerének sikerességéhez nem férhet kétség.

DSC_0194

További képek a fotóra kattintva!

(Fotó: Nagyváti Réka)

A befogadó társadalom alapja, hogy a gyermekek készség szinten sajátítsák el azt. Sajnos az elmúlt években nem hallottunk hasonlóan eredményes kezdeményezésekről a gyakorlatban, de egy elnyert pályázatnak köszönhetően lehetőségünk nyílik Budapesten is elindítani a programot; a XV. kerületben november végén megnyitjuk újabb intézményünket.” – mondta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke, a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum megálmodója.

A Down Egyesület kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésére és integrálására. Célja, hogy hozzájáruljon egy egészségesebb, befogadóbb társadalom kialakulásához, ahol az egyéni képességek kibontakoztatása természetes, és egymás elfogadása alapérték.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kérlek add meg az eredményt: *